{ "title": "2 Aylık Bebek", "image": "https://www.bebekler.gen.tr/images/2-Aylik-Bebek-82557.jpg", "date": "20.01.2024 07:36:26", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "2 aylık bebek, annenin acemiliğini attığı bir süreçte gelişimine hızla devam edecektir. Uyku düzeni bu ayda yerine oturacak, bebeğiniz biraz daha hareketlenecek ve tepkiler vermeye başlayacaktır. Annesine bilinçsiz olarak gülücükler bile atabilir. 2 aylık bebek artık daha net bir şekilde görmeye başlayacaktır. Renkler arasında pastel olanlara tepki vermeye başlar. Etrafındaki seslere, hareketlere karşı ilgili olduğu için, dilini devamlı hareket halinde tutar. Bu yüzden bebeğiniz bu ayda sesler çıkarmaya başlar. Ancak bunlar hep sesli harflerdir. Sessiz harfleri söylemeleri için bebeklerin 3-5 aylık olmasını bekleyeceksiniz.2 aylık bebek bu süreçte en çok biberonunu, banyo küvetini gördüğünde tepki verir. Nesneleri gözleriyle takip etmeyi sever.

2 aylık bebeklerde işitme duyusu ilk aya göre daha güçlü olur. Annesinin sesini algılamakta zorluk çekmez. Devamlı ses duyma isteği de olur. Özellikle annesinin sesini arar. Ayrıca ses tonlarını da ayırt edebilir. Bu nedenle babanın sesini de algılar. Özellikle aynı müziği, melodiyi dinlediklerinde verecekleri tepkilerde aynı olur. Bu ayda bebeğinizin kendi çıkardığı seslere bile ilgisi artar. Eğer onun çıkardığı sesleri sizde taklit ederseniz hoşuna gidecektir. Bu ayın sonunda bir eşyaya, noktaya bakarak bebeğiniz ses çıkarıyorsa, muhtemelen onunla ilgili bir şeyler anlatmaya çalışıyordur. Müzik dinlerken bile kollarını ve bacaklarını oynatmaya başlar.

2 aylık bebek gelişimi

Bebeğinizin her ayında sağlıklı gelişimi için ona olan ilginizi ve sevginizi devam ettirmelisiniz. Onu sevmeli, konuşmalı ve sarılmayı ihmal etmemelisiniz. Sizi anlamayacağını sanmayın, onunla konuşmaya devam edin. Böyle çok sağlıklı bir bebek olarak büyüyecektir. Bebeğinizle yüz yüze vakit geçirin, adıyla hitap edin, şarkılar söyleyin ona. Böylece bebeğinizin daha sosyal bir birey olarak yetişmesine yardımcı olursunuz. Bebeğinizle sıkça konuşun, onunla iletişimde kısa cümleler kurmaya özen gösterin. Onun çıkardığı sesleri sende taklit et. Bu bebeğinizin dil gelişimine katkı yapacaktır. Onu yüzü koyun yatırarak, sırt ve boyun gelişiminin desteklenmesini sağla. Böylece bebeğiniz başını daha rahat hareket ettirecektir. Bebeğinize yeterince ilgi gösterdiğinizde, sağlıklı geliştiğinde bu ay sonu aşağıda belirteceğimiz hareketleri yapmaya başlayacaktır;
2 aylık bebek beslenmesi

Anne olarak bu ayda emzirmeye alışmış olmalısınız. Bebeğinizi çalışsanız bile emzirmeye devam etmelisiniz. Artık kadınlar iş yaşamında süt izni alabiliyor. Olmadı anne sütünü sağarak bebeğinize verilmesini sağlamalısınız. Emzirme sürecinde bebeğinizin doyana kadar emmesine fırsat vermelisiniz. Çalışan anneler bebeklerini bu ayda biberona alıştırmaya başlayabilir. Bu alıştırma en az 2 hafta sürer. 2 aylık bebek normalde sadece anne sütüyle beslenmelidir. Ancak bazı hallerde anne sütünün yetersiz olması gibi durumlarda ek gıda verilecekse bu doktorunun önerisiyle olmalıdır. Bu süreç bebek için yumuşak besinlere geçmeye pek uygun değildir. İnek sütü bile bebeklere 1 yaşından önce verilmemelidir. Anneler ilaç kullanımında bile dikkatli olmalı, bu konuda doktoruna danışmalıdır. Emzirirken bebeklerin ilaçlardan olumsuz etkilenmesi söz konusu olabilir. Ayrıca emzirmede anne iki göğsünü birden emzirmelidir. Her göğsündeki sütü iyice boşaltana kadar bebeklerini emzirmeleri gerekir.

2 aylık bebek bir uyku düzenine alışmaya başlar. Geceleri 7 saat kadar uyuyabilir. Karanlık olgusu yerleştiği için gece uyumada zorluk çekmez. Bu ayda bebeğinizin giyimi de önemlidir. Bebeğinizin vücut ısısına sırtına ve göğsüne bakarak karar vermeli, buna göre giydirmelisiniz. Elleri ve ayakları bunun için ölçü olmaz. Çünkü dolaşım sistemi henüz tam olarak düzenli değildir. Bu ay bebeğinizin yapılması gereken aşıları da vardır. Bunlar verem, rotavirüs, pnömokok ve karma aşılardır. Bu konuda doktorunuz da size bilgi verecektir. Lütfen bebeğinizin aşılarını ihmal etmeyin.
" } ] }