{ "title": "Anne Karnında Bebek", "image": "https://www.bebekler.gen.tr/images/Anne-Karninda-Bebek-64471.jpg", "date": "20.01.2024 10:10:46", "author": "Remziye Turan", "article": [ { "article": "Anne karnındaki bebek büyüdüğü için özellikle bu dönemlerde bulantıların artışı halsizlik, sersemlik ve uyku halinin arttığı gözlemlenmektedir. Anne karnındaki bebek yeni yeni oluştuğu için anne adayının cinsellikten uzaklaşmasına neden olur. Bu durum çok doğaldır ve geçici bir süreçtir. Baba adaylarının böyle durumlarda daha anlayışlı ve eşine yardımcı olması gereken bir dönemdir. Böylece hamilelik süreci daha kolay geçirilir. Dördüncü aydan itibaren hamile bayanlarda hormonal değişimler olmakla birlikte anne adayı enerjik mutlu heyecanlı bir ruh hali içerisinde girer. Bu dönemde hamile bayanların cinsel isteğinin en yüksek olduğu dönemdir. Hamile bayanların genital bölgelerinin bu dönemde kan artışı fazla olduğu için kolay uyarılır ve çok çabuk orgazm olurlar.

Anne karnındaki bebek nasıl beslenmelidir?

Anne karnındaki bebek yaklaşık olarak 40 hafta süren bir yolculuk yapar. Bu dönemde anne adaylarının uyması gereken birtakım kurallar bulunur. Bu kurallar anne karnındaki bebeğin bu süreci daha sağlıklı geçirmesini sağlamaktır. Hamile bayanların hamile kalmadan en az 3 ay önce folik asit almaları gerekir ve gebeliğin ilk 3 ayana kadar bu şekilde folik asit alımı devam etmelidir. Günlük beslenmenize 300 kalori daha ekleyerek ve 3 ana, 3 ara öğün olarak kesinlikle öğünlerinizi atlamamanız gerekir. Hamilelik boyunca düzenli olarak egzersiz ve bolca yürüyüş yapın ancak egzersizlerin ağır olmamasına dikkat edin bu dönemde bolca sıvı almayı ihmal etmeyin kabızlığı önlemek için sıvı alımı ve lifli gıdalarla beslenmeye çalışın Özellikle karın ve göğüs bölgeleri genişleyerek kurumaya ve çatlamaya başlar. Bunu önlemek için bolca krem sürün krem kullanmamız gerekir. Krem bulamadığınız noktalarda zeytinyağı kullanınız. Geceleri rahat uyuyabilmek için yemeğinizi Erkenden yiyerek ve ılık bir banyo yapın ve üzerine bir bardak süt içerek uyumaya çalışın.

Anne karnındaki bebeğin sütü artsın diye bol su alarak alarak rahat bir sütyen kullanın ve hamileliğin son aylarında omuz ve sırta fazla yük bindiği için bel ağrılarınız olur. Bunu gidermek için sert zeminlerde yatmayı deneyiniz.

Anne karnındaki bebeğin aylık gelişimleri nasıldır?

Bebeğiniz artık 5. Haftasında doldurmuş bir embriyo olarak bir kurbağaya benzemektedir. Bu kadar küçük olmasına rağmen sinir sistemi gelişmeye başlayan ve dört haftada bir tomurcuk kadar olan kalbi dakikada 80 defa atmaya başlar. Yeni başlayan hamilelik sürecinde göğüsleriniz hassaslaşacak ve kokulara karşı hassasiyet gelişecektir. Anne karnındaki bebeğinizin artık kulakları ve gözleri kolları ve ayakları oluşmaya başlar ve bu arada bulantılarınız başlanmış olur ve her fırsatta dinleme isteği ve uykunuz olacaktır. Metabolizmanız hızlandığı için damarlarınız genişler ve buna bağlı olarak rahminiz 8. Haftadan itibaren bebeğinizin büyümesi ile bir portakal büyüklüğüne ulaşır. Bu yüzden rahminize sık sık kramplar girebilir. Vücudunuzda artan melanin hormonu sayesinde süt bezleri gelişir ve göğüs uçlarınız kahverengi bir renk alır. On ikinci haftadan itibaren anne karnındaki bebeğin vücuttaki gelişimi ve böbrekleri faaliyete geçer.

Anne karnındaki bebeğin organlarının gelişmesi

Anne karnındaki bebek 15. Haftadan itibaren derisi çok ince ve saydam bir hale gelir ve artık ayva tüyleri oluşur ve bütün vücudunu kaplar ve bebek artık 8 santimetre boyuna ulaşmıştır bu haftalarda genellikle yüzünüzde oluşan benekleri çok fazla ciddiye almayın Çünkü bu benekler ve lekelerin hepsi doğumla birlikte kaybolur gider. 18. Haftadan itibaren vücudumuzda oluşan östrojen sayesinde cildinizde parlaklık ve saçlarınızda bir canlılık görülür. Anne karnındaki bebek artık hareket etmeye başlamıştır ve artık bebeğin bağ dokusu gevşemeye başlamıştır. Bu yüzden alt karın bölgenizde gerginlik olduğu için biraz ağrı hissedebilirsiniz. 21 haftadan itibaren bebeğinizin saçları çıkmaya başlar ve bu durumda mide yanmaları ve ekşimeleri olur ve artık gebeliğinizin tamamlamış sayılırsınız. Bebeğinizin göz kapakları gelişmiş ve cinsiyeti belirginleşmiştir kız ya da erkek olduğu anlaşılmaktadır.

Anne karnındaki bebeğin doğum süreci nasıldır?

Anne karnındaki bebeğin boyu 24 santimetre kilosu da 1.400 gram civarındadır. Doğuma yakın aylarda genelde hamile bayanların bacaklarında şişkinlik varis yani ödem oluşur. Bebek 35. Haftaya geldiğinde karaciğer ve böbrek gelişimini tamamlamış olur. Bebek anne karnındaki gelişimini tamamlayarak dış dünyaya gelmeye hazırlanmaktadır. Bu arada bebeği emzirmek için göğüslere ilk süt gelmeye başlar. Anne karnındaki bebek ters dönmüş Rahim ağzına gelerek halde doğuma hazırdır ve çok keskin sancılarla rahim yavaş yavaş açılır ve doğum yapılır ve 3 kilo 400 gram ağırlığında bir bebek dünyaya gelir.
" } ] }