{ "title": "Bebeklerde Ağızda Pamukçuk", "image": "https://www.bebekler.gen.tr/images/Bebeklerde-Agizda-Pamukcuk-95382.jpg", "date": "15.05.2024 23:52:52", "author": "Emine Gümüş", "article": [ { "article": "Bebeklerde ağızda pamukçuk; bebeğin ağız içine doğru yayılmış, beyaz pamuk gibi görünümü olan mantar enfeksiyonunun neden olduğu bir durumdur. Genellikle bebeklerin ilk üç ayında sıklıkla görülür. Anne doğum yapmasıyla birlikte geceli gündüzlü bebeğini emzirmeye başlar. Sık sık emzirmeye bağlı olarak meme ucunda çatlaklar ve kanama noktaları görülür. Böylece meme ucu enfeksiyonlara daha açık bir hale gelir. Mantar enfeksiyonu geçiren anne bebeğini emzirmesiyle bebeğin ağzında pamukçuklar oluşur. Bebeklerde ağızda pamukçuk, bebeğin sağlığını tehlikeye atacak bir durumdur. Tedavisi mümkündür. Pamukçuk, dil üzerinde, yanaklarda ve bebeğin damak kısmında yaygın olarak görülebilir.

Bebeklerde Ağızda Pamukçuk Belirtileri Nelerdir?
Bebeklerde Ağızda Pamukçuk Tedavisi: Eğer bebeğinizde yukarıdaki belirtilerden biri varsa hemen bir çocuk doktoruna başvurmalısınız. Doktorunuzun size reçete edeceği antibiyotikli damla ve jellerle bebeğiniz birkaç hafta içinde sağlığına kavuşacaktır. Ayrıca meme ucu muayenesi de gerekebilir. Eğer anneden kaynaklanan bir mantar enfeksiyonu varsa tedavi edilmesi gerekir, aksi halde bebeğinizin pamukçukları tekrarlayabilir.

Ağzında Pamukçuk Olan Bebeğin Evde Bakımı Nasıl Yapılır?
Pamukçuk Tedavisinde Emzirme ve Korunma

Öncelikle meme ucu hijyenine dikkat edilmelidir. Günlük olarak duş alın. Meme ucu çatlaklarınız varsa, bebeğe zarar vermeyen kremler kullanabilirsiniz. Ayrıca, meme ucu çatlaklarından korunmak için kremi düzenli olarak kullanmanızda yarar vardır. Emzirirken, meme ucunun tamamen bebeğin ağzında olmasına dikkat edin. Sadece meme ucunun emzirilmesi çatlaklara neden olabilir ve mantar enfeksiyonu gelişmesine yol açabilir.
" } ] }