{ "title": "Bebeklerde Diş", "image": "https://www.bebekler.gen.tr/images/Bebeklerde-Dis-58714.jpg", "date": "20.01.2024 16:16:53", "author": "Fatih tanış", "article": [ { "article": "
Bebeklerde diş, bebeklerde diş sancılı bir sürecin göstergesidir. Bebeklerde diş çıkarma aynı zamanda farklılık göstermektedir. Yani sağlıklı bebeklerin dişleri ortalama olarak 6-7 ay arasında çıkmaya başlamaktadır. Bebeklerde diş çıkartma, bazen daha erken süre içerisinde de gerçekleşebilir. Bu süreç bazen de bir yıl uzayabilir. Bu daha çok genetik faktörlere bağlı olarak ebeveynlerden bebeğe geçen bir özelliktir. Bebeklerde diş tamamlanması genel olarak 2-2,5 yıl sürmektedir. Bebeklerin diş çıkarma serüveninde anneler çok sabırlı olması gerekir. İster istemez daha çok bebekle anne ilgilenir ve cefasını çeker.

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir?

Bebeklerde diş çıkarma döneminin başlamasının ardından diş etinde açılma, yaklaşık olarak 3 ay önceden başlamaktadır. Bununla beraber bebeklerde birtakım problemler meydana gelir. Yani bu dönemde bebekte hafif ateş, sürekli ağlama, beslenmeyi istememesi, kilo alımında yavaşlama, kulaklarını çekiştirme, huzursuzluk, ağızdan sürekli su akması, ellerini ısırması, uykusuz kalma, iştahının olmaması gibi belirtiler görülmeye başlar. Tabii bu belirtiler ortaya çıkınca anne ve babalar çok dikkatli olması gerekiyor. Çoğu zaman diş çıkarma evresi olarak sanılır. Ama bunun altında farklı nedenler ortaya çıkabilir.

Bebeklerde diş bakımı nasıl yapılır?

Diş bakımında bebeğin dişleri çıktığı zamandan itibaren dişlerinin temizliği düzenli şekilde yapılmalıdır. Buradaki diş bakımında, temizlikten bahsederken diş fırçalamayı kastetmiyoruz. Zaten bebeklerin hassas yapısı buna uygun değildir. Yani tülbent tarzı bir bez parçası yardımıyla dişler temizlenebilir.

Bebeklerde diş çıkarma döneminde neler yapılmalıdır?
Önemli: Yukarıda saydığımız noktalar arasında, bebeğe verilmesi gereken besinler ya da meyveler, bebeğin akciğerine kaçmamasına muhakkak dikkatli olmalıdır. Bunların yedirirken yanında bulunmak gerekir. Aynı zamanda bebeğin rahat şekilde yiyebileceği ve yutabilecek pozisyonda olmasını sağlamalıdır.
" } ] }