{ "title": "Bebeklerde Sünnet", "image": "https://www.bebekler.gen.tr/images/Bebeklerde-Sunnet-57886.jpg", "date": "19.01.2024 04:02:39", "author": "özlem koç", "article": [ { "article": "Bebeklerde Sünnet, Sünnet, erkek çocuklarında dini, ananevi ve sağlık açısından yapılması gerek cerrahi bir müdahaledir.

Bebeklerde sünnet, hangi ay olursa olsun ileri yaşlara göre daha avantajlıdır. Herhangi bir sağlık sorunu yoksa ilk üç ay içerisinde yapılması en doğrusudur. Bebeğin küçük olması sünnet olması için engel teşkil etmez. Çünkü bebekler büyük çocuklara göre acıya daha dayanıklıdır. Hareket etmeleri kısıtlı olduğu için iyileşme süreçleri daha hızlıdır.

6 Aydan küçük bebeklerde lokal anestezi uygulanır. Penis bölgesi sinirleri tam olarak ağrıya hassas olmadığından bu yöntem daha uygundur. 6 Aydan büyük tüm çocukların uyutularak sünnet olması önerilir. Uyutulan çocuklardaki sünnet işlemi doktor tarafından daha özenle yapılır.

Bebeklerde sünnet sonrası iyileşme süreci ve bakım nasıl yapılır?

Sünnet sonrasında ilk gün doktorun uygun gördüğü ilaçlar kullanılır. Bebeğinizin ağrısı çok olursa 4 saat arayla ağrı kesici şurup verebilirsiniz. Sünnetin ikinci gününde pansuman yapılır. Pansuman işlemi günde bir veya iki kez uygulanır. Sünnet sonrası en önemli unsur yarayı temiz tutmaktır. Bebeklerde sünnet bu açıdan önemlidir. Çünkü altı bezli olan bebeğin iyileşme süreci daha çabuk olur. Yara 3-4 gün içerisinde iyileşir. Daha sonra tekrar doktor kontrolüne götürülür ve normal yaşantısına devam eder.
" } ] }